Sales Manager

Job description

SIGGIS, onderdeel van de NRB Group, is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in Geografische Informatie Systemen (GIS) op basis van Esri ArcGIS. Wij realiseren voor onze klanten: implementatie, integratie, maatwerk, training en assistentie op het gebied van GIS en bijbehorende IT. Om ons Nederlandstalige team in België te versterken, is SIGGIS op zoek naar een Nederlandstalige sales manager en relatiebeheerder die de activiteiten op het gebied van Enterprise GIS technologieën kan onderhouden en ontwikkelen.


Na een interne opleiding en een overgangsperiode word je verantwoordelijk voor het beheer van een aantal commerciële contacten. Je bent verantwoordelijk voor gerichte prospectie en het schrijven van verslagen van klantbezoeken.

Je identificeert en analyseert de GIS-behoeften van je klanten en ontwikkelt een vertrouwensrelatie door middel van bezoeken en je persoonlijke beheersing van algemene GIS-en IT-kennnis op business niveau. Tijdens je verkenningsgesprekken laat je de voordelen van GIS-software zien door middel van heldere presentaties en demonstraties. Gemiddeld spendeer je op termijn 30% van je tijd aan communicatie met klanten of prospecten, 30% aan het schrijven van projectvoorstellen, 30% aan het voorbereiden van presentaties of demo’s en 10% aan in intern overleg.

Je respecteert het verkoopproces dat door het bedrijf is opgezet en maakt gebruik van de tools en procedures voor de voorbereiding en opvolging van offertes, bestellingen en contracten. Een van de doelstellingen is het verbreden van het klantenportfolio en het leveren van een service van kwaliteit en precisie, aangezien de organisatie zich voortdurend ontwikkelt. Je respecteert tevens de bedrijfswaarden van SIGGIS die een eerlijke, open en langdurige relatie met klanten nastreven.

Requirements

 • Je hebt een masterdiploma in IT, geografie, GIS, agronomie of een gelijkwaardige opleiding of ervaring.
 • Je hebt 2 tot 10 jaar ervaring in een functie met sales verantwoordelijkheden.
 • Je hebt een affiniteit met IT en meer bepaald met Geografische Informatie Systemen.
 • Je bent flexibel, dynamisch en gemotiveerd.
 • Je hebt een gevoel van verantwoordelijkheid.
 • Je hebt een scherp commercieel gevoel en je bent een goede onderhandelaar.
 • Je hebt een scherpe geest en bent op zoek naar creatieve oplossingen.
 • Je hebt een goed gevoel voor organisatie en administratieve opvolging.
 • Je bent dynamisch en communicatief. Je bent resoluut resultaatgericht en hebt het vermogen om commerciële doelen te stellen.
 • Je spreekt Nederlands als moedertaal en je communiceert goed in het Engels.
  (Kennis van het Frans of Duits is een pluspunt)

ONS AANBOD

Bij SIGGIS vindt u een aangename, open, dynamische en resultaatgerichte bedrijfscultuur. Je werkt in een snelle, flexibele en professionele omgeving die openstaat voor persoonlijke ontwikkeling. Je maakt deel uit van een groter IT- en sales team onder leiding van een ervaren manager. Dankzij wekelijkse meetings met het sales team word je voortdurend begeleid. Je schaaft je kennis voortdurend bij door deelname aan conferenties, webinars en training sessies rond GIS. Dit alles wordt natuurlijk gecomplementeerd door een aantrekkelijk salarispakket.